2012. május 10., csütörtök

Könyvajánló

Május 10. – A madarak és fák napja.
Ebből az alkalomból szeretnénk néhány könyvet ajánlani könyvtárunkból:

Ezzel a kezdőknek szóló könyvvel bepillanthatsz a madarak izgalmas világába. Lenyűgöző tényeket tudhatsz meg róluk, és az is kiderül, hogy nem kell messzire menned, ha madarakat akarsz megfigyelni: csak nézz ki az ablakon. Ismerd meg a kerti madarak titkos életét, és tanulj meg néhány egyszerű módszert, amellyel könnyen tudsz majd madarakat rajzolni, madáretetőt készíteni, és más érdekes tevékenységeket végezni. (Polc.hu)
Davidson, Susanna: Te is lehetsz madarász. Bp.: Mérték  K, 2011. (A természet tanösvényén)A felújított Madarak című Mi MICSODA kötet bemutatja, hogyan alkalmazkodnak a madarak környezetükhöz, amelyben élnek: hogyan repülnek, úsznak, futnak, ugrálnak, honnan veszik az energiájukat, mi segíti őket a tájékozódásban. Izgalmas nyomon követni életüket az évszakok változásával: hová és hogyan építik fészkeiket, hogyan költik ki tojásaikat, honnan tudják a költöző madarak, hogy merre kell repülniük?
Hoerschelmann, Heinrich: Madarak. Bp.: Tessloff és Babilon, cop. 2008. (Mi micsoda)


Mi a fafojtó füge fortélya? Hol él a hárpia? Hogyan landol a repülő mókus? Ilyen és ehhez hasonló izgalmas kérdéseket tárgyal ez a könyv, miközben szakszerűen szól az esőerdők növény és állatvilágának organikus egységéről, az egyes fajok egymásrautaltságáról, a civilizáció és az esőerdő kapcsolatáról. (Libri)
Mertiny, Andrea: Az esőerdő. Bp.: Tessloff és Babilon, cop. 2008. (Mi micsoda)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése